Onze collectie

Trilobieten

 

Deze primitieve geleedpotige dieren bevolkten de oceaanbodems van het Paleozoïcum.

Variërend in lengte tussen de 2 en 10 centimeter (met uitschieters tot wel 75cm!) hadden zij een hard rugpantser. Dit bestond meestal uit drie langwerpige lobben, vandaar de naam tri-lobiet.

Fossielen van trilobieten worden veelvuldig gevonden, doch hun preparatie vereist grote zorg en vakmanschap. Onze trilobieten zijn individueel onderzocht op authenticiteit en eventuele restauratie (maximum 15%).

 

Mariene Reptielen

 

De prehistorische zeeën werden bevolkt door een waaier aan mariene reptielen, vaak formidabele jagers.

Mosasauriërs en Plesiosauriërs behoorden tot de meest fantastische predatoren die de aarde ooit heeft gezien. 

Delen van hun skelet en in het bijzonder de tanden die zij gebruikten om hun prooi te verscheuren kunnen goed bewaard teruggevonden worden.

Een origineel geschenk dat liefhebbers van dinosauriërs zeker tot de verbeelding zal spreken.

Zeg het met bloemen: Crinoïdes

 

Onze fossiele zeelelies zijn prachtige eyecatchers in elk interieur. Meer dan 400 miljoen jaar geleden waren deze dieren terug te vinden op bodem van de zee, vandaag kunnen de afdrukken die zij achterlieten hun weg naar uw dressoir vinden.

 

 

Vliegende reptielen

 

Net als de zeeën en het land behoorde ook het luchtruim tot voor 66 miljoen jaar geleden aan de reptielen toe.

Tanden en botfragmenten van vliegende reptielen zijn eerder zeldzaam.

Toch kunnen we hier met enige regelmaat stukken aanbieden, zeker de moeite om regelmatig even een blik te werpen.

 

Fossiel koraal heeft net als ammonieten een schitterende schakering. Door deze te polijsten worden deze patronen extra in de verf gezet.

 

Orthocerae, Ammonieten en Fossiel Koraal

 

Orthocerae en Ammonieten waren inktvissen en weekdieren die de oerzeeën bevolkten. De overblijfselen van hun schalen zijn, net als die van koraalstructuren, in hedendaagse gesteentes terug te vinden in een variatie aan kleuren en vormen. Door deze handmatig te polijsten komen zij ten volle tot hun recht in eender welke omgeving.

Fossiel koraal heeft net als ammonieten een schitterende schakering. Door deze te polijsten worden deze patronen extra in de verf gezet.

 

Fossiele planten

 

Onder de juiste omstandigheden kunnen ook delicate plantenonderdelen uit een ver verleden hun sporen nalaten. Vaak zijn dit bijzonder fijne en gedetailleerde afdrukken van twijgen, blaadjes en zaden. Schitterende stukken die bovendien minder onderhoud vergen dan een echte kamerplant.